Κριτική Επιτροπή

Η επιτροπή αξιολόγησης των Patient Partnerships Awards αποτελείται από ακαδημαϊκούς, θεσμικούς και εμπειρογνώμονες από το χώρο της Υγείας.

Προεδρος Επιτροπhς αξιολογησησ

Χρήστος Λιονής

” Έχουμε ήδη λάβει την πρόσκληση για το φετινό διαγωνισμό του καθιερωμένου πλέον θεσμού γνωστού ως Patient Partnership Awards. Η δράση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που τόσο η σημασία της εστιασμένης στο πρόσωπο φροντίδας και στις ανάγκες, προτιμήσεις, επιθυμίες και αξίες του, όσο και της διεπιστημονικής, διεπαγγελματικής και διατομεακής συνεργασίας γίνεται ακόμη πιο φανερή. Η επιβράβευση όλων εκείνων των εργασιών που θα προωθήσουν τη συνεργασία με τον ασθενή στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης φροντίδας, με την ενεργητική συμμετοχή του στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή, αναμένεται να προσθέσει όχι μόνο γνώση, εμπειρία και ιδέες αλλά και αξίες στον κόσμο που ζούμε. “

Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Επισκέπτης Καθηγητής στον Τομέα Υγείας, Ιατρικής και Επιστημών Φροντίδας του Πανεπιστημίου Linkoping Σουηδίας και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για αποτελεσματικές επενδύσεις στον τομέα υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής

anastasiadis

Κυριάκος Αναστασιάδης

Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Α.Π.Θ. Διευθυντής Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠA Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.
avgerinos

Αντώνης Αυγερινός

Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γενικός Διευθυντής ΣΑΦΕΕ, Διδάκτορας Φαρμακευτικής
valtas

Απόστολος Βαλτάς

Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
varsamos

Κωνσταντίνος Βαρσάμος

Managing Partner, GET2WORK (all4Diabetes | Piktocare | Digital4Pharma)
vozikis

Αθανάσιος Βοζίκης

Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας», Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
gkotsopoulos

Τάσος Γκοτσόπουλος

General Manager, Perception
Kateilidou

Δάφνη Καϊτελίδου

Καθηγήτρια Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Δ/ντρια Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τομέας Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ Πρόεδρος Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ.)
kostaras

Νίκος Κωστάρας

Γενικός Διευθυντής, IQVIA Hellas
lolas

Βασίλης Λώλας

Ιδρυτής της in-Touch Communication
mixalopoulou

Ιωάννα Μιχαλοπούλου

Δικηγόρος LL.M., Health, Pharma, Food & Life Sciences, Michalopoulou & Associates
pagoni

Μαρία Παγώνη

Αιματολόγος, Αιματολογική-Λεμφωμάτων Κλινική και Μ.Μ.Μ.Ο. ΓΝΑ Ευαγγελισμός, Πρόεδρος Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας
stangos

Μιχάλης Στάγκος

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ MSCOMM COMMUNICATION, Συνιδρυτής IDGC
stylianidis

Στράτος Στυλιανίδης

Καθηγητής ΑΠΘ, Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΑΠΘ
sotiriou

Γιάννης Σωτηρίου

Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΦΕΤ

Δηλώσεις Κριτικής Επιτροπής των Patient Partnership Awards 2022

” Η συμμετοχή μου στο θεσμό των «Patient Partnership Awards» συμβολίζει τη σταθερή στόχευση του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. στην επιβράβευση της αριστείας ως επίδοση και απόδοση. Ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας, η επιδίωξη της ανάδειξης βέλτιστων πρακτικών που αφορούν σε πρωτοβουλίες και συνεργασίες είναι σημαντικό να υποστηρίζεται από το συνδυασμό της ακαδημαϊκής συμμετοχής με τη βιομηχανία, τα ινστιτούτα, τις εταιρείες και τους ερευνητές. Κοινός και απώτερος σκοπός όλων, όπως τονίζεται και στην πρόσκληση για συμμετοχή στα βραβεία, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. “

  

Κυριάκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.

” Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συνεργάτες της BOUSSIAS και του Health Daily που παρά τις αντίξοες συνθήκες (ένεκα COVID-19), διοργανώνουν και φέτος τα Patient Partnerships Awards. Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών, του χώρου της Υγείας, με καινοτόμες στοχευμένες ιδέες και δράσεις, με απώτερο σκοπό και στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα. ”

Αντώνης Αυγερινός, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γενικός Διευθυντής ΣΑΦΕΕ, Διδάκτορας Φαρμακευτικής

” Στο πλαίσιο των Patient Partnership Awards αναγνωρίζεται ως κεντρικός ο ρόλος του ασθενή και αναδεικνύονται καινοτόμες πρωτοβουλίες και αποτελεσματικές συνεργασίες που βελτιώνουν τη ζωή ασθενών και ευάλωτων ομάδων.Ο ασθενής είναι, πλέον, ένας αναγνωρισμένος εταίρος στον χώρο της υγείας. Η “συμμαχία” μαζί του αποτελεί επιβεβλημένο συστατικό επιτυχίας. Δράσεις και λύσεις, στη διάρκεια του ταξιδιού ενός ασθενούς, που υιοθετούν τα παραπάνω, αξίζουν τη στήριξή μας. “


Κωνσταντίνος Βαρσάμος, Managing Partner GET2WORK

” Η ιδιαιτερότητα των  Patient Partnership awards είναι η έμφαση που δίνουν στην έννοια της συνεργασίας. Της σύμπραξης δηλαδή φορέων με διαφορετικές ίσως κουλτούρες, πρακτικές, ιδέες, στόχους και δυνατότητες με κοινό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών. Αυτή ακριβώς η έννοια, η συνεργασία, πιστεύω πως είναι το κλειδί για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά σε όλα τα επίπεδα και γι’ αυτό αξίζει τον κόπο να την αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία. ”

Τάσος Γκοτσόπουλος, General Manager, Perception
” Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε πως οι ασθενείς στην Ελλάδα αρχίζουν σταδιακά και παίρνουν τη θέση που τους αξίζει ως απαραίτητος και ισότιμος εταίρος και συμμέτοχος στη λήψη αποφάσεων για την υγεία. Ο θεσμός των Patients awards δημιουργήθηκε και συμβάλλει στο να αναδείξει τόσο τον ρόλο των ασθενών όσο και τις προσπάθειες των εταιριών και υπόλοιπων εταίρων στη βελτίωση της ζωής των ασθενών στην Ελλάδα. Η IQVIA εδώ και πολλά χρόνια βοηθάει ποικιλοτρόπως τους συλλόγους υλοποιώντας έρευνες για την αποτύπωση των ασθενειών στην καθημερινή ζωή των ασθενών, έργα συμβουλευτικής για την δημιουργία πολιτικών υγείας, παρέχοντας τεχνολογικές λύσεις αλλά και υλική και οικονομική υποστήριξη ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η καθημερινότητά τους.”

Nίκος Κωστάρας, Γενικός Διευθυντής IQVIA Eλλάδος
” Τα βραβεία που βάζουν στο επίκεντρο τον ασθενή αντανακλούν την προσφορά σε όλο της το μεγαλείο. Η εμπλοκή των ασθενών σε κάθε στάδιο της περίθαλψης, με απόλυτη προάσπιση των ιδιαιτέρως ευαίσθητων δεδομένων υγείας που δύνανται να μοιραστούν, αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την επιτυχία οποιασδήποτε προσπάθειας στον χώρο της Υγείας που υπηρετούμε εδώ και 20 χρόνια. Είναι μεγάλη ευθύνη και ιδιαίτερη τιμή η συμβολή μας σε έναν θεσμό, με τέτοιο κοινωνικό αντίκτυπο. ”

Ιωάννα Μιχαλοπούλου, LL.M., Health, Pharma, Food & Life Sciences, Michalopoulou & Associates
“H διεπαγγελματική συνεργασία για την ανάδειξη των καινοτόμων δράσεων και των βέλτιστων πρωτοβουλιών, οι οποίες μέσω της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης κοινού και ασθενών προάγουν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της υγειονομικής περίθαλψης, αναβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας και διευκολύνουν την επίτευξη των θεραπευτικών στόχων και την αποτελεσματική διαχείριση των αναγκών των ασθενών, είναι σημαντικό να αναδεικνύεται και να επιβραβεύεται. Ο θεσμός των “Patients Partnership Awards” σκοπό έχει την ανάδειξη των ποικίλων αλλά και αποτελεσματικών συνεργασιών, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Με τη συμμετοχή μου στην κριτική επιτροπή ευελπιστώ ότι θα συμβάλω στην υλοποίηση των στόχων της διοργάνωσης.”

Μαρία Παγώνη, Αιματολόγος, Αιματολογική-Λεμφωμάτων Κλινική και Μ.Μ.Μ.Ο. ΓΝΑ Ευαγγελισμός, Πρόεδρος Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας
” Η πανδημική κρίση κατέδειξε με ανάγλυφο τρόπο τη σημασία του σχεδιασμού και της εφαρμογής βέλτιστών πολιτικών και πρακτικών, ώστε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη και θεραπείες, χωρίς αποκλεισμούς και με αμεσότητα. Τα Patient Partnerships Αwards εξελίσσονται σε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς και ένα κανάλι για τη διάδοση των μηνυμάτων της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της ασφάλειας αλλά και της αξίας ενός ισχυρού Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναδεικνύοντας δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. ”

Μιχάλης Στάγκος, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ MSCOMM COMMUNICATION, Συνιδρυτής IDGC

“Ευχαριστώ την BOUSSIAS για την ευγενική πρόσκληση να συμμετέχω στην επιτροπή αξιολόγησης των Patient Partnerships Awards 2022. Η συμμετοχή μου υπογραμμίζει την προσήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερου πανεπιστήμιο της χώρας, στην επιβράβευση της καινοτομίας και της αριστείας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η έρευνα αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και βασικός στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 Στράτος Στυλιανίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΑΠΘ 

” Ο θεσμός των Patient Partnership Awards αναδεικνύει τις σημαντικές συνεργασίες στον τομέα της Υγείας, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, στόχος που αποτελεί και κεντρική προτεραιότητα της στρατηγικής του ΙΦΕΤ. Προτεραιότητα μας στο Ινστιτούτο, είναι η στενή συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών, η στήριξη της καινοτομίας, καθώς και η ανάπτυξη εξατομικευμένων λύσεων που μπορούν να βοηθήσουν τον Έλληνα ασθενή σε όλη τη θεραπευτική διαδρομή του, από την πρόληψη ως την θεραπεία. ”

Γιάννης Σωτηρίου, Διευθύνων Σύμβουλος ΙΦΕΤ